Jatkan vielä tästä aiheesta, kun Kulutusjuhla sen kerran noteerasi. Lippupalvelu ei nimittäin ole ainoa pulju, jonka veppipalvelut ahdistavat. Toinen sankari on Finnkino, joka ei tähän päivään mennessä ole vastannut palautemeiliini. Tänään annoin periksi ja rekisteröidyin uuteen systeemiin. Rekisteröitymisen jälkeen jouduin vielä erikseen kirjautumaan sisään (joka on vain kauneusvirhe), mutta sen jälkeen systeemi ilmoitti olevansa tilapäisesti epäkunnossa, enkä siis saanut lippuja vieläkään varattua.

Ja näille pitäisi rahansa antaa. Pfffft.

Toisesta päästä maksullisuus–maksuttomuus-akselia löytyy sitten
Jyväskylän yliopiston kirjasto ei jostain käsittämättömästä syystä a) luo kestäviä urleja, joihin voisi viitata myöhemmin ja b) tykkää timeouttailla itsekseen, jolloin kohta a) alkaa vituttaa aika lailla.

Esimerkki: Etsin tietoa spesifistä aiheesta, joten teen yleisen haun. Se palauttaa liikaa osumia, joten tarkennan ja teen yhdistelmähaun, joka löytää sopivamman näköisiä teoksia. Jätän teoslistan yhteen ikkunaan ja alan klikkailla tarkempia tietoja auki uusiin tabeihin. Jos sopivia osumia tuli enemmän kuin ruudulle mahtuu kerralla, klikkaan itseni sivulle kaksi.

Jossain näillä main systeemi sitten päättää, että istuntoni on vanhentunut. Kun seuraavan kerran napsautan linkkiä saadakseni tarkempia tietoja kirjasta, tuleekin esiin vain virheilmoitussivu. Back-nappula ei toimi, joten minun on palattava aloitussivulle, syötettävä kaikki hakutermit uudestaan ja vielä kelattava oikealle sivulle.

Kaiken tämän hauskuuden lisäksi systeemissä on eräs todella vittumainen piirre. Toisinaan se nimittäin päättää refreshata auki olevan sivu, koska istunto on vanhentunut. Serveri siis omin päin siirtää selaimen hyödylliseltä sivulta ”timeout error, läski!” -vittuilusivulle.

Tuppaa kohottamaan verenpainetta, se.