Ensin vähän nillitän muiden pikkuasioista ja sitten lopuksi haukun itseäni.

Case 1: STT kertoi tänään ihmishengen hinnan hyvin yksiselitteisesti tiedotteessaan: Ainakin 20 000 irakilaista on kuollut Irakin sodassa. Noin 2 000 merkkiä pian.

Case 2: STT pistää juttujensa alkuun lisämerkintöjä kauttaviivoilla erotettuina, tähän tyyliin:
//// LIITTYY JUTTUUN STT0141 ////.

Yhdessä eilisessä merkinnässä luki
//// JUTTUUN LIITTYY FAKTA ////.

Case 3: Radio Jyväskylä tulkitsi asioita: Vihreät esittivät veroäyriin puolen prosenttiyksikön korotusta, mutta muut torjuivat ehdotuksen populismina ja yhteisestä päätöksestä lipeämisenä.

Ja sitten yleiseen murinaan. Maanantaina tein yhden kommenttisähkeen illan telkkarilähetykseen, ja siihen tosiaan meni koko päivä. Kommenttisähke tarkoittaa siis sellaista juttumuotoa, jossa on ensin juontajan lukema sähketeksti ja sen perässä haastattelupätkä. Asia, eli Altekin liikelaitostaminen, oli selvillä jo aamupalaverissa, mutta minulla meni ensin tunti tai pari ennen kuin sain ketään kiinni puhelimella. Haastattelulle löytyi aikaa vasta iltapäivältä, joten siihen asti ei auttanut kuin odotella ja valmistella muita juttuja.

Haastiskeikalle 13.15, sieltä hakemaan kuvituskuvia Altekin varikolta ja takaisin toimitukseen tuntia myöhemmin. Käsiksen kirjoittamiseen ja leikkaamiseen kului kolmisen varttia. Kaikesta tästä seurasi siis 20 sekunnin mittainen sähke ja 30 sekunnin mittainen kahden vastauksen haastattelupätkä.

Älytön määrä vaivaa simppelin asian eteen, oli siinä.