Tuli tässä irtoajatuksena mieleen, että Suomessa journalistisen blogin ja perinteisen journalismin erottanee tällä hetkellä parhaiten siitä, että jälkimmäisen eteen ei ole tehty yhtään ylimääräistä työtä (Vaasalaisia on poikkeus sääntöön*).

Hesarin blogit ovat minusta hitsin kiinnostavia, mutta ainakaan vielä niiden eteen ei tehdä tippaakaan uutta journalistista työtä. Hämäläisen ansiokkaat analyysit ovat tavallisten juttukeikkojen ja taustatyön ylimäärää, Meriläinen kirjoittaa ensimmäisen asteen mediakritiikkiä ja tieteen lössi vouhkaa netistä tai kirjoista. Kaikki sellaista kamaa, jota tavisbloggaajatkin voivat tehdä.

Kamoon! Pistäkää vähän Erkon rahaa haisemaan. Soittakaa puheluita. Tehkää tietokantahakuja. Vaatikaa kopioita dokumenteista. Tällä puolen lasipalatsia siihen ei ole euroja. Aikaa kyllä löytyy, ja sitä voikin käyttää rahan korvikkeena tavalla, joka tuottaa usein erittäin laadukasta luettavaa. Toisinaan vaan tarvitaan vähän reportingia sanan anglo-amerikkalaisessa merkityksessä. Sillä kuka tietää: ehkäpä kansalaisetkin ottavat vähitellen mallia journalisteista, ja alkavat synnyttää uutta tietoa. Minä ainakin uskon siihen.

*: Totta kai niitä löytyy enemmänkin. Tämä oli vain provokaatio.

Edit 19.9.2006: Merkistöongelma korjattu. Suomeksi: linkit toimivat. Kiitos vaasalaiselle huomautuksesta.

Aiemmat versiot:

There are no revisions for this post.