Jos haluaisi pysyä perillä asuntonsa arvosta, voisi aina puolen vuoden välein laittaa siitä myynti-ilmoituksen ja järjestää yhden näytön. Missään vaiheessa ei tietenkään olisi tarkoituksena saada kämppää kaupaksi, vaan haistella mahdollisten ostajien maksuvalmiutta.

Siinä olisi monta hyötypuolta. Ei jäisi välittäjälle mahdollisuutta huiputtaa, kun olisi selvittänyt hintatason empiirisesti. Tulisi joskus siivottua, kun ei asuntoa kehtaa ventovieraille ihan röttöisenä näyttää. Silti ei olisi pakko ottaa asiasta stressiä ja jos joku kävisi arvostelemaan vaikka bluray-kokoelmaa, voisi heittää öykkärin ulos.

Sitten jos olisi ihan todella ovela, niin tähän arvonmittaukseen yhdistäisi salajuhlat. Etukäteen kutsuisi mukaan kourallisen ystäviä, jotka saapuisivat paikalle ennen varsinaisia asunnonkatsojia. Kaikille siniset muovipussit jalkaan ja käteen A4-lappu pohjapiirustuksineen.

Tarjolla olisi vähän juotavaa ja semmoisia hammastikkuun pujotettuja juusto-nakki-yhdistelmiä. Eihän siitä kehtaisi ulkopuolinen herkkupalaa nappaista, varsinkin kun myyjä ja nämä mukaostajat olisivat piirittäneet tarjottimet. Siinä naposteltaisiin pieniä herkkuja, näyteltäisiin olevamme muukalaisia ja muutenkin yleisesti pidettäisiin hauskaa.

Niin sellaista ajattelin.

Aiemmat versiot:

There are no revisions for this post.