Postitin elokuussa lärpäkkeitä. Koska olen hyvä asiakas, tein lähetyslistan itse Itellan intranetissä, koska siinä säästää pari euroa.

Kolme kuukautta myöhemmin sain kirjeen perintätoimistolta. Olin jättänyt lärpäkkeiden postikulut maksamatta. Ihmettelin tapahtunutta tovin, koska olin elokuun jälkeen postittanut uusia lärpäkkeitä, mutta niiden laskut olin hoitanut ajallaan.

Pienen tutkailun jälkeen selvisi, että Itella oli lähettänyt laskut vanhaan osoitteeseeni, ja koska preivit oli osoitettu firmalle eikä yksityishenkilölle, ne eivät olleet kääntyneet oikeaan osoitteeseen. Oletan, että osoitteen toimimattomuus on käynyt selville jo ennen kuin liparetta yritettiin kiikuttaa Kolmannelle linjalle.

Kävi siis niin, että perintätoimisto selvitti yhtiöni oikean osoitteen, jonka jälkeen he postittivat minulle laskun (sis. vaatimattomat perimiskulut sekä pienen, ihan pikkuriikkisen uhkauksen käräjäoikeudesta), joka löysi perille.

Totta kai ymmärrän, että Itellan systeemeissä laskun siirtäminen perintään on helppoa tai jopa automaattista, mutta jos nyt jonkun firman tässä maassa ajattelisi osaavan tarkistaa laskutettavan osoitetiedot, niin ehkä sitten juuri tuon.

Aiemmat versiot:

There are no revisions for this post.