Saapunut on

Tulin Hakaniemen postin kautta kotiin. Eteisessä minua odotti lappu, jonka mukaan isokokoinen kirje ei ollut mahtunut postiluukusta, mutta voisin noutaa lähetyksen Hakaniemen postista 12.10. klo 9. Se on tänään.

Jos olen oikein ymmärtänyt, jakajan pitäisi jättää lappu jo silloin kun hän tuomassa lähetystä, eli siis tässä tapauksessa eilen. Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Posti – tai Itella tai mikä hitto sen asiakasrajapintanimi nykyään mahtaakaan olla – tekee näin.

Olen maininnut asiasta pari kertaa postilaisille, mutta vastaus on ollut ”no kai kantaja ajattelee että paketti palautuu Hakaniemeen vasta myöhään illalla ja ihmiset saattaisivat käydä kyselemässä jo ennen kuin se on ehtinyt sinne”, mikä kuulostaa huonolta selitykseltä.

Tämänhetkinen olettamani on, että jakaja ei ota pakettia edes mukaan koko kierrokselle, vaan tyytyy tuomaan saapumisilmoituksen. Olettamus perustuu siihen, että olemme olleet moneen otteeseen kotona, kun posti tuodaan, eikä jakaja ole edes soittanut kelloa. (Olkoonkin, että ovikellomme kuuluu tosi huonosti sisälle.)

Pitää siis tehdä ylimääräinen reissu Hakaniemen postiin, vaikka juuri tulin sieltä. Siihen muuten liittyy toinen hauska tarina, heh heh.

Tilasin nimittäin Verkkokauppa.comista paketin Express City -toimituksella. Ajattelin, että kannattaa maksaa muutama euro siitä ilosta, että kamat kannetaan kotiin asti enkä joudu noutamaan niitä Hakaniemestä.

Olin juttukeikalla Ruoholahdessa, kun lähetti soitti. Kello oli 12.46. Kerroin olevani kotona kahden jälkeen, johon hän totesi ”se on vähän myöhään” ja sanoi vievänsä paketin Hakaniemen postiin.

Josta sitten kävin sen äsken hakemassa ja tulin kotiin, jossa eteisessä minua odotti lappu…