En ole ainoa, jota nyppii Facebook-ohjelmien hervoton into mainostaa olemassaoloaan. Nykyiselläänhän RSS-lukijan Facebook Notifications -loora on täynnänsä epämääräistä ”kokeilen pippelinvenytinkisaa!” -ilmoitusta.

NY Timesin juttu Facebook-ohjelmista ja niiden kehittäjistä tarjoaa mahdollisen selityksen tälle spämmäysinnolle:

Chamath Palihapitiya, the vice president for product marketing and operations at Facebook, argues that the high values placed on Facebook tools are reasonable considering what the company is giving its entrepreneurs. ”People look at our platform as a way to dramatically de-risk an investment. For little amounts of money in a short period of time, you can understand whether consumers will adopt your application,” he said.

That understanding can indeed come quickly. Facebook gives its members updates on what new features their friends are trying out, which allows applications to spread more quickly and cheaply than if they were available on a stand-alone Web site.

ILike, an Internet music company based in Seattle, was among the first to introduce a Facebook application when the site was opened up in May. The iLike tool, which lets users post clips of their favorite songs, has since been added to the pages of 8.6 million of the service’s 43 million users, and it gets twice as much traffic as iLike’s year-old Web site.

Toisin sanoen syy ei ole niinkään alustan eli Facebookin kuin ohjelmankehittäjien, jotka yrittävät epätoivoisesti kahmia lisää huomiota ja käyttäjiä ja sitä kautta mahdollisia mainosdollareita tai muita tulonlähteitä.

Aiemmat versiot:

There are no revisions for this post.