Olen jo jonkun aikaa tuskaillut sitä, että menoni ovat hajallaan sen seitsemässä paikassa – omat jutut kännykässä, rokkihommat Last.fm:ssä, yhteistyötä vaativat asiat Google-kalenterissa (yksi itselle, yksi jaettu koko poppoolle) ja nykyään vielä monet häsläykset Facebookissa.

Toki kaiken voisi naputella kännykkään, mutta se tuntuu turhalta työltä. Olen kokeillut Spanning Synciä ja muita vekottimia, mutta yleensä ne ovat kaatuneet joko

  • siihen että Google-kalentereita on useampi kuin yksi tai
  • siihen että toistuvat merkinnät eivät siirry kunnolla – joku vermes sai aikaan tilanteen, jossa toistuva tapahtuma näkyi toisessa laitteessa useana erillisenä merkintänä, jotka sitten siirtyivät synkatessa takaisin ensimmäiseen kalenteriin, jossa oli sen jälkeen sekä alkuperäinen, toistuva merkintä että siitä tehty rikkinäinen kopio

Tällä hetkellä minulla on käytössäni erittäin yksinkertainen järjestely, joka toimii myös melkoisen hyvin. Siinä on pieniä ongelmia tapahtuma-aikojen muokkaamisen kanssa, mutta ainakaan asiat eivät räjähdä kasvoille jokaisen synkkauksen yhteydessä.

Keskipisteenä toimii iCal, joka lukee netistä read-onlynä kalenterisyötteet niin jaetusta Google-kalenterista, Last.fmstä kuin Facebookistaskin. Lisäksi sinne tulee tieto suomalaisista pyhäpäivistä, koska Nokia ei tiedä, milloin helluntai on. iCal synkkautuu Proximity-apuohjelman ja skriptin avulla automaattisesti matkapuhelimen kalenterin kanssa. Näin saan ajantasaiset tiedot sekä koneelle että kännykkään automaattisesti.

Pari ongelmaakin on.

  • Muista palveluista luettujen tapahtumien tietoja ei voi muokata, joten kännykän kalenteri uskoo minun olevan Maailma kylässä -festarilla noin 48 tuntia putkeen, vaikka olen kiinnostunut vain parista esittäjästä
  • Kalenterihälytykset toimivat vähän hasardisti, tosin tähän mennessä en ole vielä missannut mitään
  • Lisäksi aivan alkuperäisenä ajatuksenani oli, että näkisin kaikki menoni aina myös Google-kalenterista, mutta omat menoni eivät nyt synkronisoidu sinne

Systeemi on kuitenkin niin kätevä, että olen siihen tyytyväinen.

Aiemmat versiot:

There are no revisions for this post.