Ai mitä? Ai me keskustellaan taas kansalaisjournalismista ja bloggaamisesta? Jee! Saanko miekin tulla mukaan?

Olen tietenkin kirjoittanut aiheesta* viisaita aiemminkin. Pirullisen noloa luettavaahaan nuo ovat tälleen jälkiviisaasti, mutta en ole koskaan pelännyt olla ensimmäisten joukossa väärässä! (Erityisen hieno ajatus on se, että työsuhteisten toimittajien pitäisi tehdä ilmaiseksi lisää töitä.)

Tepon purppauksesta jäi mieleen huomio siitä, että pienlehdistä ei tahtonut löytää tekijöitä, eikä homma ole muuttunut intervepin puolella. Se varmaan selittää aika paljon. Tunnistan itsestäni ihmistyypin, joka on kova suunnittelemaan ja ideoimaan, mutta toteuttamisen kanssa onkin jo sitten pirusti nihkeämpää. Kenties kansalaisjournalismiutoopikot toivoivat, että rahallis-teknisen julkaisukynnyksen laskeminen auttaisi ihmisiä aktivoitumaan. Kenties he olivat väärässä.

Muita ajatuksia ei aiheesta ole juuri nyt, mutta käydään mieluusti tämä sama keskustelu taas ensi vuonna.

*: Erityisesti tahtoisin kiinnittää huomion tähän kauniiseen muotoiluun: Tässä suhteessa esimerkiksi Haakana on loistava poikkeus — tarkkoja, perusteltuja havaintoja. Kuulitko, Haakana? Et ole evil! Varmaan vierähti kivi sydämeltä nyt.

Aiemmat versiot:

There are no revisions for this post.